Vervanmijnbedshow?

LoveMies - ik volg mijn hart - brons | Mique Lasance

Misschien voor jou een rare vraag, maar voor mij een hele wezenlijke.

Sta jij wel eens stil bij je eigen sterfelijkheid? En zo ja, wat brengt het jou?

In onze wereld wordt snel geleefd en nemen we maar zelden de gelegenheid om bewust stil te staan bij dat ene moment. Dat moment dat je je geliefden vaarwel moet zeggen omdat je lichaam je in de steek laat. Dat moment waarna je nooit meer iemand in de ogen kunt kijken en zeggen “ik hou van je”. Een moment waarbij het niet meer telt als je zegt “dat doe ik morgen wel”. Waarschijnlijk houdt het je weinig bezig. Verwonderlijk eigenlijk als je je bedenkt hoeveel aandacht en liefde is gegeven bij je geboorte.

Mijn persoonlijke confrontatie met buikvlieskanker zorgde ervoor dat ik serieus ruimte maakte om aandacht te besteden aan mijn eigen sterfelijkheid. Wat en hoe wil ik eigenlijk achterlaten? Diep geraakt werd ik door de wens iets te willen vormgeven voor mijn geliefde Maarten en mijn zoontje Tim. Iets waarmee ik hun voor altijd zou kunnen omarmen, mocht ik de oversteek naar ‘de andere kant’ maken. Het heeft geresulteerd in het vormgeven van een dierbaar juweel voor hun twee. Iets dat inmiddels groter gegroeid dan een juweel alleen voor Maarten en Tim.

Afgelopen december heb ik besloten er meer vorm aan te willen geven ook voor anderen. Ik ben in het diepe gesprongen en ben Atelier Lovejoe gestart. Daarmee heb ik een heel specifieke wens voor ogen. Ik wil mensen die zich in een kwetsbare levensfase bevinden vanuit liefde laten stilstaan bij hun eigen sterfelijkheid. Stilstaan met een geliefde voor ogen. En vanuit de liefde die zich ontvouwt met aandacht en precisie een juweel van een armband smeden die voor nu en voor altijd die geliefde kan omarmen. Een juweel van onschatbare waarde.

Stap voor stap beweeg ik die kant op en vind het reuze spannend. Maar als ik verder kijk, dan zie ik heel veel waardevols voor alle betrokkenen en dat geeft me focus. En kijk ik wie en wat er nu allemaal op mijn pad komt, dan voelt dat warm en zinvol.

Wellicht voelt het voor jou als een ‘vervanmijnbedshow’, maar hoop je toch een beetje aangeraakt te hebben, want een ding is zeker; het leven niet zo vanzelfsprekend als je soms denkt.

Pura vida,

Mique

Atelier Lovejoe, maar kijk zeker ook eens op de site van Bij Leven Vaarwel of Het bezinningshuis voor andere prachtige initiatieven op dit gebied