De blauwe engel

Vreemd, nog niet eerder bij stil gestaan. Wat wil ik eigenlijk als ik kwetsbaar op ‘de blauwe engel’ lig? Daarover las ik vandaag een interessant artikel op Linkedin. Voor degene die niet weten wat “De blauwe engel” is, dat is de koosnaam voor de brancard waarop een overledene vervoerd wordt vanaf de kamer naar het mortuarium. Er ligt dan een donkerblauwe fluwelen doek om de brancard heen, vandaar de naam “De blauwe engel”.

Ondanks dat ik dichtbij dat moment ben geweest heb ik er ook na die tijd eigenlijk niet eerder aandacht aan besteed. Maar toen ik vandaag dat artikel las dacht ik gelijk, wat is het eigenlijk mooi om wel over na te denken en te voelen wat ik wel en niet wilt als ik net bent gestorven. Dat gaat veel verder dan alleen de keuze cremeren of begraven. Het raakt mij en mijn dierbaren en wat kunnen we dan ondanks dat moment toch nog ‘samen’ doen?
Met Atelier Lovejoe wil ik met liefde en aandacht omarmen en omringen, maar hoe vervul ik met dezelfde intentie ook dat moment als de dood in mij geland is. Mooi om daar bij stil te staan, samen en alleen, ook al sta ik nog stevig met beide benen op de grond.

Wil je het artikel lezen. Kijk dan op Linkedin https://www.linkedin.com/…/uitvaartblog-deel-2-brr-jij-lie…/